منابع آب و محیط زیست در خراسان جنوبی

تلاش برای روشن شدن ابعاد بحرانهای موجود در منابع آب، محیط زیست و منابع طبیعی و ارائه راهکارهای مناسب در حد امکانات موجود با نیم نگاهی به پایداری توسعه در منطقه

منابع آب و محیط زیست در خراسان جنوبی

تلاش برای روشن شدن ابعاد بحرانهای موجود در منابع آب، محیط زیست و منابع طبیعی و ارائه راهکارهای مناسب در حد امکانات موجود با نیم نگاهی به پایداری توسعه در منطقه

منابع آب و محیط زیست در خراسان جنوبی

در این صفحات تلاش می شود تا اولا تلاش کنیم در جهت شناسایی واقع بینانه مشکلاتی که این روزها در مناطق شرق کشور کم نیستند. تمرکز اصلی بر روی آب می باشد هر چند امروز آب مادر تمام بحرانها در این منطقه می باشد. دوم اینکه پلی هر چند ضعیف در مراحل اولیه باشد برای ارتباط بشتر آنان که باید چیزی بگویند و نگفته اند برای آنان که باید بشنوند و نشنیده اند تاکنون. و سوم اینکه در کنار ذکر مشکلات و مصائب آنها، راهکاری هم در حد بضاعت و تجربه ارائه دهیم. و چهارم اینکه شما هم در کنار ما باشید با به اشتراک گذاری ایده ها و تجربیات ارزشمندتان. و شاید بعدها موارد پنج و شش و ... را هم توانستیم اضافه کنیم....

۳ مطلب در مرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

این مطلب در پایگاه خبری-تحلیلی مهرمشرق در تارخ 25 مردادماه 1394 (اینجا) منتشر شده است.

سوال این است که آیا تاکنون، از بستر شبکه های اجتماعی در موضوع بحران آب به درستی استفاده شده است یا نه؟ آیا اصلا این گونه فضاها چنین قابلیتی دارند؟! بحران آب موضوع ساده ای نیست که بتوان صرفا در چند خط که به صورت متن در یک گروه ارسال می شود، به ابعاد مختلف آن پرداخت. شاید این شبکه ها بستر مناسبی برای اطلاع رسانی باشند، اما واقعا کارکرد مفیدی در این زمینه نداشته و ندارند.طبیعت این سیستم ها این است که عملا موضوعات را بیشتر در فضایی تفریحی و به اصطلاح "فان" بیان می کنند. از سوی دگر شاید به تدریج دچار روزمرگی در این موضوع شویم. بعضی مواقع احساس می کنیم که واقعا گوش هایمان از شنیدن این گونه اخبار ناامیدکننده و شعارهای توخالی خسته شده است. واقعا تا کی قرار است فقط اطلاع رسانی شود، اما کوچکترین اقدامی در عمل صورت نگیرد.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ مرداد ۹۴ ، ۱۷:۵۵

این مطلب در پایگاه خبری-تحلیلی مهرمشرق در تارخ 10 مردادماه 1394 (اینجا) و نیز با اندکی تغییر در روزنامه آوای خراسان جنوبی در تاریخ 11 مردادماه1394 (اینجا) به چاپ رسیده است.

در موضوع چالش‌های محیط زیستی و منابع آب باید مراقب باشیم که یک اپوزیسیون محیط زیستی و یا منابع آبی نشویم، چون در تمام حوزه‌ها مسائل منفی وجود دارد و نمی توان انتظار داشت که سیستمی بی عیب و نقص باشد. اینکه به صورت مرتب و از طرق مختلف وجود بحران های مختلف از قبیل زیست محیطی و یا منابع آب اطلاع رسانی شود اقدام خوب و عاقلانه ای به نظر می رسد اما وقتی مسائل منفی به ‌صورت جدی و مرتب و با کلماتی که بار معنایی خاصی برای مخاطب دارند، نقل می‌ شوند ، به‌تدریج حساسیت‌ آن موضوع کم می گردد و به یک موضوع عادی تبدیل می گردد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۷ مرداد ۹۴ ، ۱۳:۳۰

این مطلب با اندکی تغییر در پایگاه خبری تحلیلی بیرجند رسا (اینجا) و نیز مهرمشرق (اینجا) در تاریخ 1 مردادماه 1394 انتشار یافته است. همچنین متن این نوشته در دو قسمت در روزنامه آوای خراسان جنوبی در تاریخ های 3 مردادماه 1394 (بخش اول-اینجا) و نیز 4 مردادماه 1394 (بخش دوم-اینجا) به چاپ رسیده است.

حل بحران آب نه با شعار و نه با هیاهو و نه در یکی دو سال قابل حل نیست. طبیعت دشمن ما نیست که قصد انتقام داشته باشد بلکه آنچه امروز شاهد آنیم همان است که ما با طبیعت کرده ایم. فقط به دلیل سعه صدر طبیعت اثرات آن را سالها بعد شاهد هستیم. اگر تا چند روز قبل بهانه ای به نام تحریم ها داشتیم (که واقعا هم در ایجاد بحران های زیست محیطی بی تاثیر نبودند) اکنون امیدواریم با رفع این تحریم ها، بهبودی هر چند نسبی در شرایط موجود که واقعا جای نگرانی و تامل دارد، ایجاد گردد. هر چند شرایط فعلی منابع آبی و زیست محیطی را باید فوق بحرانی توصیف کرد اما این دلیلی برای عدم تلاش برای حل مشکل نخواهد بود. برای حل این مشکلات و بحران ها، چاره‌ای جز مدیریت و حکمرانی پایدار منابع آب با حضور تمام مؤسسات و ارگانهای دولتی و غیردولتی و مردمی و تغییر خیلی از دیدگاههای اشتباه و ناصواب که ما را به اینجا رسانده است، نداریم.

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱ مرداد ۹۴ ، ۱۹:۰۹